24. lokakuuta 2013

Shanghai Diaries, part 2


Vanha kaupunki ja siellä sijaitseva kuuluisa Yuyuanin puutarha olivat mun yksi ehdottomista must-see kohteistani Shanghaissa, jonne suuntasin heti lauantaiaamuna. Meninkin sinne aika hyvään aikaan, sillä puutarhassa oli lisäkseni vain muutamia muita turisteja ja vanhan kaupungin ihana basaarialue oli suhteellisen väljä. Basaarissa olisi voinut kierrellä vaikka koko päivän, jos vain aika olisi riittänyt! Sen verran sieltä meinaan löytyi kojuja, jotka olivat pullollaan mitä ihanimipia koruja, silkkihuiveja, teepannuja, matkamuistoja ja muuta sälää...


Vuonna 1559 perustettu puutarha valloitti kauneudellaan ja seesteisellä ilmapiirillään, sinne ei nimittäin kuulunut mitään ympäröivän kaupungin hälinästä! Yuyuan oli täynnä pieniä rakennuksia, lampia ja mielenkiintoisia yksityiskohtia, joita olisi voinut tuijotella loputtomiin. Koska Shanghai on kaupunkina aika länsimaalaistunut, oli ihanaa päästä näkemään pieni pala perinteisempää Kiinaa tämän puutarhan syövereissä.


The Old City and the famous Yuyuan Gardens were one of the things on must-see list when in Shanghai. I could've stayed all day in the Old City Bazaar, browsing through the countless shops selling silk scarves, tea, jewellery and what have you. Yuyuan Gardens was absolutely beautiful in all its fascinating details and serene atmosphere, giving a glimpse to the more traditional Chinese heritage.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sing your song: