5. elokuuta 2011

London Shopping Map

EDIT// uudempi, päivitetty versio TÄÄLLÄ.

Kukapa ei shoppailemisesta tykkäisi, joten tässä esittely Lontoon keskeisimmistä ostosalueista! Itse olen keskittynyt enemmänkin vaatteiden, kenkien ja asusteiden shoppailemiseen, joten muiden tavaroiden osalta en valitettavasti osaa antaa ihan yhtä paljon vinkkejä...


OXFORD STREET & REGENT STREET

Oxford Circus & Regent Street

Tunnetuimmat ostoskadut, joten ovat aina täynnä ihmisiä. Näiltä kadulta kuitenkin löytyvät kaikki suositut high street-vaateketjut (River Island, Topshop, New Look, Primark etc. ja uusimpana tulokkaana Forever 21) sekä suuret tavaratalot (House of Fraser, Debenhams, Selfridges). Kaupat keskittyvät Marble Arch- ja Tottenham Court Road-asemien väliin jäävälle pätkälle. Oxford Circukselta Piccadilly Circukselle ulottuva Regent Street on myös täynnä sekä high street- että premium-merkkien liikkeitä (Jaeger, Ted Baker, Furla yms.). Kannattaa käydä myös valtavassa Hamley'sin lelukaupassa!

SOHOSoho on Oxford Streetin, Tottenham Court Roadin ja Leicester Squaren väliin jäävä kaupunginosa, jossa on viehättäviä pikkukatuja ja joita löytyy erikoisempia putiikkeja. Oxford Circuksen kupeessa sijiatsevan Liberty-tavaratalon vierestä lähtee kiva Carnaby Street ja sen sivukadut, joihin kannattaa hetkeksi paeta vilkkaan Oxford Streetin hälinää, ja esimerkiksi Great Marlborough Streetiltä löytyy Beyond Retro. Soho on myös täynnä kahviloita ja hieman edullisempia ravintoloita, joten kun täytyy pitää taukoa shoppailusta, suosittelisin suuntaamaan hieman poispäin Oxford Streetiltä...

MAYFAIR

New Bond Street
Burlington Arcade
Jos shoppailubudjetti on hieman tavallisia tallaajia isompi, niin Mayfairissa siitä pääsee tehokkaasti eroon. Mayfair on Oxford Streetin, Park Lanen, Regent Streetin ja Green Parkin väliin jäävä osa keskustaa, joka on tunnettu designer-liikkeistä, luksusravintoloista ja siellä asuvien hulppeasta elämäntyylistä. New Bond Street, Old Bond StreetBruton Street ja niiden sivukadut ovat siis kuorrutettuja Chanelin, Hermésin, Louis Vuittonin ja Pradan kaltaisilla liikkeillä. Alueelta löytyy toki muitakin kivoja kauppoja, kuten ihania ballerinakenkiä täynnä oleva French Sole. Mayfair on koti myös mm. Abercrombie&Fitchille, Fortnum&Masonille sekä legendaariselle Savile Row'lle, joka on tunnettu miesten pukuliikkeistään ja räätäleistään. Kannattaa myös tsekata Burlington Arcade, joka on katettu kauppakäytävä täynnä koruliikkeitä ja pieniä putiikkeja! Käytävällä kulkee tosin nykypäivänäkin vartijoita vanhoissa univormuissa, joten isojen reppujen tai matkalukkujen kanssa käytävälle ei taida päästä... olin jostakin lukevinani, että vartijat pitävät myös huolen etteivät asiakkaat esimerkiksi viheltele alueella!

TOTTENHAM COURT ROAD & CHARING CROSS ROAD

Charing Cross Road
Tottenham Court Roadilla on suuri keskittymä elektroniikkaliikkeitä sekä muutamia isoja huonekalu-/sisustuskauppoja (esim. Next-vaateketjun kiva kodinsisustusmyymälä). Leicester Squaren pohjoispuolelle jäävällä osalla Charing Cross Roadia on paljon itsenäisiä kirjakauppoja, ja Tottenham Court Roadin aseman eteläpuolella puolestaan on useampia musiikkiaiheisia liikkeitä.

COVENT GARDEN

Enimmäkseen samoja ketjuliikkeitä kuin Oxford ja Regent Streeteillä (COS, Jigsaw, Whistles), mutta kaupoissa on hieman hiljaisempaa, ja niiden seasta löytyy myös itsenäisiä liikkeitä.

KNIGHTSBRIDGE & CHELSEA
Sloane SquareKnightsbridge on Mayfairin tavoin hienostunutta aluetta, ja sieltä löytyvätkin muun muassa Harrods, Harvey Nichols ja Burberry. Brompton Roadin alkupäästä löytyy myös edullisempia kauppoja kuten French Connection, Zara ja Monsoon. Sloane Street on designerliikkeiden valtaama katu, joka päättyy Sloane Squarelle Chelsean kaupunginosan tuntumaan. King's Road on pitkä katu täynnä sekalaisia kauppoja, sekä isojen ketjujen sellaisia että persoonallisia putiikkeja.

CAMDEN

Camdenista olenkin tehnyt ihan oman postauksensa, se löytyy täältä. Kertauksena kuitenkin vielä, että Camdenissa sijaitsee tunnettu markkina-alue, josta löytyy sekä vintagevaatteita, rihkamaa, kaiken maailman koruja, bänditeepaitoja, nahkalaukkuja ja what not. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ihan vain ilmapiirinsäkin takia!

NOTTING HILLPortobello Roadille pyhitetty postaus TÄÄLLÄ.

WESTFIELD
Valtava, Shepherd's Bushilla sijaitseva ostoskeskus, josta löytyy kauppoja ihan joka lähtöön ja designerliikkeillä on oma siipensä. Käytännössä sama valikoima brändejä kuin Oxford Streetillä, joten sateisella tai kylmällä säällä ihan hyvä vaihtoehto, sillä takin ja ylimääräiset tavarat voi jättää narikkaan shoppailun ajaksi. Joulun aikoihin todella ihanasti koristeltu, ja löytyypä sieltä silloin luisteluratakin...

One New Change

St Paul's Cathedalin viereen rakennettu uusi ostoskeskus, jossa on myös Oxford Streetin kaltainen valikoima liikkeitä.

Siinä siis keskeisimmät shoppailualueet, Lontoo on myös tunnettu erilaisista markkinoistaan, joista osa on tosin auki ainoastaan viikonloppuina. Markkinoita ovat mm. Brick Lane ja Old Spitalfields (Shoreditch), Borough Market (Southwark) ja Petticoat Lane Market, muutaman nyt mainitakseni.

2 kommenttia:

  1. Muuten, onko Lontoossa mitään sellasta kivaa back to school roinaa, kyniä, kumeja, vihkoja etc?

    VastaaPoista
  2. Joo, ainakin Paperchase ja Waterstone's on kivoja ketjuja, ja Selfridgesin paperiosastolta löytyy myös kaikenlaista ihanaa sälää...

    VastaaPoista

Sing your song: