30. lokakuuta 2011

Kotiinpaluusta

Ajattelin, että kun olen kerran kirjoittanut vaihtoon lähtemisestä, niin miksen sitten myös kotiin palaamisesta ulkomailla vietetyn vajaan vuoden jälkeen?

En voi sanoa, että paluu olisi ollut helpompaa tai vaikeampaa kuin kuvittelin, sillä en osannut kuvitella millaista se olisi in the first place. Vaikka olen ollut Suomessa nyt jo reilut kaksi kuukautta, tuntuu että ajatus taas täällä asumisesta on vasta pikkuhiljaa oikeasti iskemässä tajuntaan. Vielä toisinaan tulee hetkiä, jolloin tuntuu että olen täällä vain käymässä ja että kohta palaisin takaisin Lontooseen. Toisaalta taas tuntuu, etten mitään vuotta olisi viettänytkään ulkomailla, sillä täällä ei ole oikein mikään olennaisesti muuttunut ja elämä on palannut tavalliseen tahtiinsa niin nopeasti. Jotenkin liian nopeasti.

Ristiriitaisia ajatuksia siis pään sisällä! Hassua, miten paljon fiilikset voivatkaan heitellä päivästä riippuen. Ihanien ystävien seurasta nauttiminen ja legendaarisiin opiskelijabileisiin osallistuminen on ollut hillittömän hauskaa, mutta samalla pimenevät illat ja kylmenevät päivät herättävät halun palata suurkaupunkiin, josta löytyy aina uutta tekemistä ja nähtävää. Yhtenä päivänä Suomi tuntuu ihanan turvalliselta, toisena en voi sietää jotain asioita ja käyttäytymistä täällä. Opiskelumotivaatiokin tuntuu tällä hetkellä olevan aika lähellä nollaa nyt kun on taas palannut yliopistoon, jossa muotimarkkinointi on tuntematon käsite.


Voi tosin olla, että tämänhetkiset fiilikset johtuvat siitä, että mulla on vaan liikaa aikaa ajatella. Kursseja mulla ei tällä hetkellä kauheasti ole koska kandivaiheen opintopisteet alkavat olla jo kasassa, eikä sopivaa osa-aikatyötä ole vielä tullut eteen. Ehkä siis kyse on osittain tekemisen puutteesta! Minä kun en varsinaisesti ole niin ahkera opiskelija, että päättäisin panostaa koulutöihin enenmmän silloin, kun niille olisi enemmän aikaa :)

En myöskään tiedä, ovatko nämä fiilikset ohimeneviä vai tulevatko ne aina kulkemaan mukana kenellä tahansa, joka on joskus asunut ulkomailla ja nauttinut siitä suunnattomasti?

Onneksi loppusyksy on kuitenkin täynnä kivaa tekemistä, kivoja suunnitelmia ja joulun odotusta, joten kai tämä tästä pian helpottaa...

Kuva: WeHeartIt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sing your song: