24. elokuuta 2012

London Shopping Map: recharged

Reilu vuosi sitten tekemäni postauksen hieman päivitetty versio tässä, olkaa hyvä!

Kukapa ei shoppailemisesta tykkäisi, joten tässä esittely Lontoon keskeisimmistä ostosalueista. Itse olen keskittynyt enimmäkseen vaatteiden, kenkien ja asusteiden etsimiseen, joten muiden tavaroiden osalta en valitettavasti osaa antaa ihan yhtä paljon vinkkejä...

OXFORD STREET & REGENT STREET


Selfridges
Tunnetuimmat ostoskadut, joten ovat aina tupaten täynnä ihmisiä. Näiltä kadulta kuitenkin löytyvät kaikki suositut high street-vaateketjut (River Island, Zara, New Look, Dorothy Perkins, Monsoon, French Connection Primark, Forever 21 yms.), kosmetiikkakaupat (Boots, Superdrug, Body Shop) sekä suuret tavaratalot (House of Fraser, Debenhams, John Lewis, Selfridges). Selfridgesin näyteikkunat vaihtuvat usein ja ovat näyttävyydessään tsekkaamisen arvoisia. Selfridges on muutenkin ehkä paras tavaratalo missä olen koskaan käynyt, sillä se tarjoaa designerbrändien lisäksi myös edullisimpia merkkejä ja sen kosmetiikkaosasto on vailla vertaa!

Kaupat keskittyvät Marble Arch- ja Tottenham Court Road-metroasemien väliin jäävälle pätkälle, ja suurimmat lippulaivamyymälät, esim. TopShop ja NikeTown, löytyvät Oxford Circuksen lähettyviltä. Oxford Circukselta Piccadilly Circukselle asti ulottuva Regent Street on sekin täynnä sekä high street- että premium-brändien liikkeitä (mm. Karen Millen, Hollister, Jaeger, Ted Baker, Furla, Burberry, Michael Kors, Anthropologie, Guess, Mango yms.). Kannattaa käydä myös valtavassa Hamley'sin lelukaupassa, se on aivan ihana!

SOHO


Soho on Oxford Streetin, Tottenham Court Roadin, Piccadilly Circuksen ja Leicester Squaren väliin jäävä kaupunginosa, jossa on viehättäviä pikkukatuja ja josta löytyy erikoisempia putiikkeja. Oxford Circuksen kupeessa sijiatsevan Liberty-tavaratalon vierestä lähtee tunnelmallinen Carnaby Street ja sen sivukadut, joille kannattaa hetkeksi paeta vilkkaan Oxford Streetin hälinää ja pistäytyä pienempiin liikkeisiin kuten Aquaan, Ben Shermanille tai MAC:ille. Vintagevaatteista pitävä voi käväistä esim. Great Marlborough Streetiltä löytyvällä Beyond Retrolla. Soho on myös täynnä kahviloita, pubeja ja ravintoloita, joten kun täytyy pitää taukoa shoppailusta, suosittelisin suuntaamaan hieman poispäin Oxford Streetiltä... Käymisen arvoisia paikkoja ovat esimerkiksi Wardour Streetillä sijaitseva The Hummingbird Bakery ja D'Arblay Streetin The Breakfast Club!

MAYFAIR


Jos shoppailubudjetti antaa enemmänkin periksi, niin Mayfair on the place to be. Mayfair on Oxford Streetin, Park Lanen, Regent Streetin ja Green Parkin väliin jäävä osa keskustaa, joka on tunnettu designer-liikkeistään, luksusravintoloistaan, luksushotelleistaan ja alueella asuvien hulppeasta elämäntyylistä. New Bond StreetOld Bond StreetBruton Street ja niiden poikkikadut ovat siis kuorrutettuja Chanelin, Hermésin, Louis Vuittonin ja Pradan kaltaisilla liikkeillä ja muiden suurten designerbrändien flagship-myymälöillä. New Bond Streetille ollaan myös lähiaikoina avaamassa kaupungin toinen Victoria's Secret-myymälä! (EDIT// on postauksen teon jälkeen avattu syksyllä 2012)

Alueelta löytyy toki muitakin kivoja kauppoja, kuten ihania ballerinakenkiä tarjoava French Sole. Mayfair on koti myös mm. Abercrombie&Fitchille, Fortnum&Masonille sekä legendaariselle Savile Row'lle, joka on tunnettu miesten pukuliikkeistään ja räätäleistään. Kannattaa myös tsekata Burlington Arcade, joka on katettu kauppakäytävä täynnä koruliikkeitä ja pieniä putiikkeja! Käytävällä kulkee tosin nykypäivänäkin vartijoita vanhoissa univormuissa, joten isojen reppujen tai matkalukkujen kanssa käytävälle ei taida päästä... olin jostakin lukevinani, että vartijat pitävät myös huolen etteivät asiakkaat esimerkiksi viheltele alueella!

TOTTENHAM COURT ROAD & CHARING CROSS ROAD
Charing Cross Road
Tottenham Court Roadilla on epätavallisen iso keskittymä elektroniikkaliikkeitä sekä muutamia isoja huonekalu-/sisustuskauppoja (esim. Next-vaateketjun kiva kodinsisustusmyymälä). Leicester Squaren pohjoispuolelle jäävällä osalla Charing Cross Roadia on paljon itsenäisiä kirjakauppoja, ja Tottenham Court Roadin aseman eteläpuolella puolestaan on useampia musiikkiaiheisia liikkeitä.

COVENT GARDEN


Samoja ketjuliikkeitä kuin Oxford ja Regent Streeteillä (mm. COS, Jigsaw, Whistles), mutta kaupoissa on hieman hiljaisempaa ja niiden seasta löytyy myös itsenäisiä liikkeitä.

KNIGHTSBRIDGE & CHELSEA

Sloane Square

Knightsbridge on Mayfairin tavoin hienostunutta aluetta, ja sieltä löytyvätkin muun muassa Harrods, Harvey Nichols ja Burberry. Brompton Roadin alkupäästä löytyy myös edullisempia kauppoja kuten French Connection, Zara ja Monsoon. Sloane Street on designerliikkeiden valtaama katu, joka päättyy Sloane Squarelle Chelsean kaupunginosan tuntumaan. King's Road puolestaan on pitkä katu täynnä sekalaisia kauppoja, sekä isojen ketjujen myymälöitä että persoonallisia putiikkeja.

CAMDEN


Camdenille on pyhitetty ihan oma postauksensa, se löytyy TÄÄLTÄ. Kertauksena kuitenkin vielä, että Camdenissa sijaitsee tunnettu markkina-alue, josta löytyy sekä vintagevaatteita, rihkamaa, kaiken maailman koruja, bänditeepaitoja, nahkalaukkuja, lävistyskoruja, tatuointistudioita ja what not. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ihan vain ilmapiirinsäkin takia!

NOTTING HILL


Notting Hillin kaupunginosassa sijaitsevasta Portobello Roadista olen myöskin tehnyt ihan oman postauksensa, se löytyy TÄÄLTÄ. Varsinaiset markkinat ovat auki ainoastaan lauantaina, mutta pienet liikkeet, kahvilat ja ravintolat ovat normaalisti auki muinakin päivänä.

WESTFIELD


Valtava, Shepherd's Bushilla sijaitseva ostoskeskus leffateattereineen, kauneushoitoloineen ja ravintoloineen, josta löytyy kauppoja ihan joka lähtöön ja jossa designerliikkeillä on oma siipensä. Käytännössä sama valikoima brändejä kuin Oxford Streetillä, joten sateisella tai kylmällä säällä ihan hyvä vaihtoehto, sillä takin ja ylimääräiset tavarat voi jättää säilytykseen shoppailun ajaksi. Joulun aikoihin todella ihanasti koristeltu, ja löytyypä sieltä silloin ihan luisteluratakin! Toinen Westfield-keskus sijaitsee nykyään Stratfordissa, ja sieltä löytyy mm. Victoria's Secret.

Siinä siis ne keskeisimmät shoppailualueet! Lontoo on myös tunnettu erilaisista markkinoistaan, joista osa on tosin auki ainoastaan viikonloppuina. Markkina-alueita ovat mm. Brick Lane ja Old Spitalfields (Shoreditch), Borough Market (Southwark) ja Petticoat Lane Market, muutaman nyt mainitakseni.

3 kommenttia:

  1. Heii, osaisitko sanoa onko Lontoossa tossa oxford-streetin lähettyvillä tai isojen metro/juna-asemien yhteydessä missään mahdollisuutta jättää tavaroita säilytykseen noin puoleksi päiväksi?

    Ei jaksa odottaa seuraavaa Lontoon reissua, onneksi enää alle kuukausi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metroasemilla en ole koskaan nähnyt säilytyslokeroita mutta tietääkseni ainakin suurilla rautatieasemilla, kuten King's Crossilla, Eustonilla tai Victorialla, on kyllä sellaisia! Nopeasti googlettamalla löytyi esim. tämä: http://www.left-baggage.co.uk/locations.php. Asemakohtaiset palvelut voi myös tsekata täältä http://www.nationalrail.co.uk/stations_destinations/.
      King's Cross ainakin on ihan muutaman metropysäkin päässä Oxford Streetistä joten eiköhän ne tavarat jonnekin saa säilöön :) Hyvää Lontoon reissua, mäkin tässä jo varovaisesti suunnittelen seuraavaa :P

      Poista
    2. Kiitos paljon, pitääkin sitten ennen reissua vielä tutkia tarkemmin noita :) On se kuitenkin kivempi jättää tavarat säilytykseen kun kulkea reppu/rinkka selässä kaupungilla..

      Poista

Sing your song: